Мирослава Кацарова


На среща с киното и джаза

11 февруари, 19:00 часа, Студио 5 – това са денят, часът и мястото на следващата кино-джаз среща с Мира Кацарова и проекта Cinema. След успешното турне в цялата страна през изминалата година, 2015 ще отбележи донякъде логичното развитие на проекта в нов студиен албум на Мира. Той ще носи заглавието „My Cinema" и ще излезе в близките месеци на CD и в онлайн платформите за музика.

В сърцето на проекта Cinema е симбиозата между музиката и легендарните истории от големия екран. На сцената на Студио 5, музикалните шедьоври от култови филми отново ще бъдат пресъздадени от Мира, в компанията на Мирослав Турийски, Христо Йоцов и Веселин Веселинов-Еко.

Всяка песен, намерила място в Cinema, е внимателно избрана от музиката към филмите, които се превърнаха в частица от историята на 20 век. Филмите, които ни направиха това, което сме, които ни разтърсиха и промениха. В проекта са включени темите от заглавия като „Криле на желанието", „Говори с нея", „Един мъж и една жена", „Buena Vista Social Club", „Ново кино Парадизо", „Бразилия" и др.

Интерпретирани по нов, интригуващ начин, с много любов и лично отношение, песните в Cinema на Мира Кацарова ви очакват.

11.02.2015, 19:00 часа
Sofia Live Club
Sofia Live Club
гр. София, площад България 1, НДК